F-Rallisarja jatkui Toivakassa….

17.6.2017 ajettiin 3. Toivakka ralli ja siellä seuraamme oli edustamassa kaksi kilpailijaa, toinen kartturina yleisessä luokassa ja toinen kuskina A-junioreissa. Yleiskilpailussa RiiUA:n Petteri Salmisen kartturina istui Lönegrenin Janssu. Hienostihan tuo pojilta meni, kun maalissa olivat yleiskilpailun 2. ja luokan 3 nopeimpia.

Toinen edustajamme Tuomas Välilä kyydissään RiiUA:n Mikko Kukkonen taistelivat vaikeuksien kautta myös hienosti ollen A-junnujen yleiskilpailun kakkosia ja omassa luokassaan 8 voittajia! Tässä Tuomaksen mietteitä kisan jälkeen: 

”Ykkönen tuli ihan hyvin, kakkosella oli vähän ongelmia öljyn lämpöjen kanssa. Kolmosella oli vähän huono rytmi. Kaiken kaikkiaan ihan ok.

Nelospätkällä oli tarkoitus hyökätä. Erikoiskoe menikin ihan hyvin, kunnes moottorinkannake löystyi ja vaihteet eivät pysyneet päällä ja jouduin ajamaan yhdellä kädellä.

Vitospätkällä oli tarkoitus hyökätä uudestaan mutta lähdössä huomattiin, että jarrupoljin menee pohjaan, joten jarruja ei ole. Päätettiin luovuttaa A-junnujen voitosta ajaminen ja koitettiin pitää luokkavoitto. Vitosella pienen tien osuudella jarruteltiin käsijarrulla. Isolle tielle tullessa käsijarrukin hävisi ja loppupätkä ajeltiin moottorijarrutuksella.”

Ongelmien täyteinen kilpailu ohi ja tästä jatketaan pajalla.

 

Salminen-Lönegren Kuva: Marko Kyöstilä

Välilä-Kukkonen Kuva: Marko Kyöstilä