Weck Racing tiedote 2012 Lammin Teijotalot-rallista

Keskeytysputki jatkuu

Lauantaina 6.10.2012 ajettu Teijotalot-ralli Lammilla päättyi TerUA:n Matias Weckin kartturoiman autokunnan osalta teknisen vian aiheuttamaan keskeytykseen kilpailun viidennellä erikoiskokeella. Kilpailusta tuli odotusten mukaisesti pienimuotoinen seikkailu, jonka lopputulos oli suuri pettymys tiimille. Kilpailuun lähdettiin ajamaan ehjiä erikoiskoekilometrejä, olihan kilpailu ensimmäinen Riiihimäen Urheiluautoilijoita edustavalle Lari Weckille ratin takana. Tarkoitus oli tuoda auto ehjänä maaliin hieman rauhallisemmalla ajolla. Ykköskuskia vaivaava sitkeä flunssa vei parhaimman terän, eikä  mitään ylimääräistä riskiä otettu.

Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin suunnitelman mukaisesti, erittäin varovaisesti. Tosin ennen lähtöä tuli ylimääräistä piikkiä sydänkäyrään, kun auto ei suostunut heti käynnistymään. Lähtö at-jonot tosin ovat autolle myrkkyä kun kiehuvat kaasuttimet tekevät lähdöistä hankalia. Toisen erikoiskokeen alussa seikkailuumme saatiin uusi juonenkäänne: AT-asemajonossa vaihteensiirto jumiutui. Nopea tilanneanalyysi ja päätös ottaa at-rangaistussekunteja. Onneksemme kartturi on jo harjaantunut korjaamaan kyseisen vian ja tarvittavat työkalut kulkevat aina mukana. Vaihteensiirron vika kummitteli sen verran takaraivossa, että kaikki ylimääräiset vaihdot jätettiin tekemättä ja kakkonen päästiin maaliin. Tässä kohtaa kilpailussa oli pitkähkö siirtymä tankkauksineen.  Kolmas erikoiskoe meni ajosuorituksen osalta jo melko hyvin. Pitkä asfalttiosuus ei ollut kuljettajan mieleen, koska ”assua” sorarenkailla ei oltu treenattu. Piti siis ottaa varoen ja fiiliksellä. Takavinkkeliristeys oikealle ei osunut alkuunkaan askelmerkkeihin. Paikan näki hyvin, mutta auto vain tippui monttuun, joten muutama sata metriä meni tarkistellessa, että kaikki palikat on paikoillaan. Kolmoserikoiskokeella oli pari kurvia joissa tie käytettiin maksimaalisesti, joten kabiinissa alkoi tunnelma kasvaa.

Kolmannen erikoiskokeen jälkeen saavuttiin huoltoon. Huolto AT:llä vaihteensiirto jumiutui jälleen, onneksi tällä kertaa ykköspykälä sisässä. Huollossa vaihdettin renkaat ja kartturi korjasi vaihteensiirron, jälleen. Huollosta lähdettiin kiireellä ja saatiinkin ajaa suoraan AT-autolle. Meinasi mennä pitkäksi, mutta ehdittiin ajallamme kuitenkin. Neljännen erikoiskokeen lähdössä tapahtui jotain, tai siis ei tapahtunut mitään, mitä olisi pitänyt tapahtua. Ykkönen silmässä, kierrokset ylhäällä ja kytkin ylös…auto ei liiku. Uusi yritys, sama tulos. Kolmannella kerralla auto saatiin liikkeelle. Ensimmäinen vaihto ykköseltä kakkoselle ja tuntui kuin kytkin olisi luistanut. Varovasti vaihdekaavio läpi ja kun auto jatkoi kulkemistaan, jatkettiin erikoiskoe maaliin ja seuraavalle pätkälle tankkauksen kautta.

Viides erikoiskoe oli ehkä ”se” erikoiskoe tässä kilpailussa, jota kuljettaja eniten odotti. Pätkän ensimmäisen puoliskon mutkat olivat sitä herkkua jota tänne tultiin fiilistelemään. Lähtö asfaltilta repimättä autoa on vaikeaa, eikä kuumien kaasuttimien aiheuttama tehon puute helpottanut alun asfalttiosuuden selvittämistä. Pari kilometriä ja vaihteisto antautui. Vaihteista löytyi vain suurin ja olimme pakotettuja pysäköimään auton välitielle.

Ei päästy maaliin edes rauhallisella ajolla, mutta tärkeintä on ettei kaadettu eikä mitään totaalituhoa tapahtunut. Weck Racing kiittää kaikki, jotka mahdollistivat kilpailuun osallistumisemme. Nyt kalusto puretaan, huolletaan ja korjataan entistä ehommaksi. Tulevista kilpailuista ei ole vielä päätetty, mutta tämä kausi on Weck Racingin osalta paketissa. Keskitymme tulevan kauden suunnitteluun ja uuden kaluston rakentamiseen.