Tietopalvelu-Ralli 9.8. RSJM / Naisten Cup

 

Harmillinen keskeytys kärkipaikalta.

Pitkästä aikaa taas ralliauton ratissa, edellinen kerta olikin viime keväänä seurakilpailussa. Kilpailuun valmistautuminen jäi hyvin vähiin, muutamaan vetoon testitiellä edellisenä iltana.

Lauantaina aamupäivällä junnut ja naiset starttasivat reitille EM-Historic kilpailijoiden perään. Lähdimme siis ajamaan Naisten Cuppiin ja kartanlukijaksi vierelle istui Henna Ahtiainen ja kilpailunumeromme oli 174.

Ensimmäisenä erikoiskokeena ajettiin Koivukehä. Sinne tuli kumma kyllä luokan pohja-aika, ongelmia meinaan oli ihan tarpeeksi. Moottori ei vetänyt raikkaasti yläkierroksilla, jarrut puolsivat ja tie oli jo sen verran urainen meidän numerolla, että röykyt ja maakivet aiheuttivat ylimääräisiä sydämentykytyksiä kabiinissa iskareiden lyödessä pohjaan. Käytiinhän me kerran ojassakin ykköspätkällä. Samaan syssyyn ajettiin toinen erikoiskoe, Hyväneula ja siellä sai isolla tiellä edelleen paukuttaa rajoittajaan, jotta auto jaksoi mennä ja risteyksissä joutui avittamaan kytkimellä kulkupuolta.

Kakkospätkän jälkeen oli onneksi huolto ja saimme moottorin säätöjä paremmaksi ja hieman lisää kulkua kolmospätkälle. Kolmantena erikoiskokeena ajettiin Koukunmaa. Koukunmaan jälkeen olimme edelleen luokkajohdossa ja seuraavana oli uudelleen vuorossa Koivukehä, mutta siellä sitten matka tyssäsikin pari kilometriä lähdön jälkeen. Kaasuvipu irtosi ja korjaus kesti sen verran kauan, että kisa oli pilalla ja keskeytimme sinne.

Nyt autoon vaihtuu toinen moottorinohjaus, hieman helpommin säädettävä, etupäähän luvassa pientä jarrupäivitystä ja alustallekin pitäisi jotain keksiä ennen seuraavaa kilpailua.

Noora

Kuva: Nooran arkisto

Kuva: Nooran arkisto

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä