Olipahan JUHLAT!!!!

TerUA vietti 40v-juhliaan 23.1.2016 Tervakosken Seuratalolla. 

TerUA:n perustamiseen johti aikoinaan syyt, että paikkakunnan autourheilua harrastava porukka oli päätynyt edustamaan muita lähiseutujen seuroja ja saavutti ”muiden” nimiin varsin kunniakkaita saavutuksia, niin radalla kuin muillakin autourheilun aloilla. Hannu Lehto ja Seppo Laine saivatkin syksyllä 1975 Sepon saunassa ajatuksen kerätä porukan jälleen kotiin ja kutsuivat aktiivit alustavaan kokoukseen joulukuussa 1975. Sen tuloksena päätettiin hakea UA-liitolta lupaa Tervakosken Urheiluautoilijat-nimisen seuran perustamiseen. Pieni, mutta sitäkin innokkaampi ryhmä kokoontui sitten Tervakosken Seuratalolle 12.1.1976, jossa yksimielisesti päätettiin tämä seuramme perustaa. 

Tällä hetkellä TerUA on elinvoimainen yhdistys, jolla on jäseniä lähes 140, mukana niin paikkakuntalaisia, kuin myös kauempaakin Etelä-Suomea, kertoo pj Laura Kääpä. Juhlavuoden tärkein tapahtuma on syyskuussa, kun seura järjestää F-Rallisarjan osakilpailun Tervakoskella. Tämä on myös merkittävä tapahtuma koko Tervakoskelle, sillä tuolloin paikkakunnalle saapuu niin kilpailijoita kuten yleisöäkin runsaat määrät.

Nyt samassa paikassa Seuratalolla vietimme 40v juhlia ja niihin oli seuramme hallitus todellakin panostanut ja lopputulos oli myös sen mukaista. Seuran 1. puheenjohtaja ja nykyinen puheenjohtaja Laura Kääpä olivat vastaanottamassa ja kättelemässä kaikki noin 90 juhlavierasta ja Rengon Pitopalvelun todella loistavien ruokien jälkeen siirryttiin varsinaiseen ohjelmaan.

Paikalle oli saapunut myös 11 kpl perustajajäseniä, mikä oli miellyttävä todeta. Ensimmäisenä ääneen pääsi yksi perustajajäsenistämme Marko Mäkinen, joka visualisoi esityksensä ”historiapläjäyksen” isänsä Matti Mäkisen ja omista kuvistaan kasaamalla kuvakavalkaadilla. Tuo kuvasarja ja Markon esiinkaivamat kuvien taustatarinat iskivät porukkaan kuin se kuuluisa halko 🙂 Hauskaa muistellessa riitti ja kommentteja tuli 🙂

Myös suuria palkitsemisia illan ohjelmaan kuului.

Juhlassa jaettiin TerUA:n kiertopalkintoja vuodelta 2015 seuraavasti:

Vuoden mainepytty: Joose Kojo / Sami Taskinen

Vuoden juniorikuljettaja: Tuomas Välilä

Vuoden yrkkä: Jani Laine

Vuoden toimitsija: Arto Yli-Leskijärvi

Vuoden aktiivijäsen: Marko Nikkilä

Vuoden rallikilpailija (t): Juha Koljonen / Mikko Tuhkanen

Tärkeä yhteistyökumppanuus: Keskipinta Oy, Reijo Pesonen.

TerUA naiset 2015 kunniakypärä: Noora Saarinen

TerUA miehet 2015 kunniakypärä: Matias Weck

Lisäksi jaettiin Autourheilun kansallisen keskusjärjestön AKK:n myöntämiä ansiomerkkejä:

Pronssinen kilpailijamerkki: Jani Laine ja Janne Volotinen

Pronssinen ansiomerkki: Jorma Suoranta, Jan Lönegren ja Pasi Ruotanen

Hopeinen ansiomerkki: Hannu Lehto

Burleski-esitysten jälkeen seurasi, kuten iltamissa aikoinaan, 1,5 tuntia tanssia…. tosin taisi sitä olla kauemminkin 🙂 Lopputoteama ihan Putte-possun nimipäivien tyyliin: ”Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa……oi jospa oisit voinut olla mukana…..”

Ensimmäinen pj ja nykyinen pj

Kyllä on puheenjohtajat kaunistuneet vuosien varrella. Kuvassa eka pj vuodelta 1976 ja nyk. pj vuodelta 2016 🙂

Seuran palkitsemat 2015

Seuran palkitsemat vuoden 2015 saavutuksista

 

 

AKKn ansiomitallit

AKK:n myöntämät ansiomitalit

1978_4pikkujoulut2

Seuramme ensimmäisen Mainepytyn pokkaa Seppo Laine v1978. Jakamassa H.Lehto ja ohjelmavahvistuksemme VihUA:sta Tenho Öblom

1978_2pikkujoulut3

Tässä noista kolmesta tiukkaan Peppi Pitkätossua 1978 pikkujoulussa kuuntelevasta ”lapsosesta” pisin ajelee nykyisin Volkkaria Historiceissä ja Seatia F-Rallisarjassa. On Lindbergin Jannen kiinostuksen aiheet muuttuneet 🙂

1977-tervaskanto2

Autosuunnistus oli alkuun TerUA:n leipälaji. Håkan Nyman ja Marko Mäkinen asemamiehinä jossain Tervaskannon Lenkissä

 

1977-timo_jouhki

Ralliautoilua aloitimme seurassa antamalle alkuun työntöapua esim. parille Timo Jouhki-Juha Piiroinen. Sittemmin kyseinen Timo Jouhki on ”työntänyt” maailmalle monia suuria rallilegendoja. Tässä tuuppamassa on Vuorisen Puli ja Kyöstilän Hossi.

1978_jasentenvaliset2

Kylmälän Pekan johdolla alkoi myös jokamiesluokan harrastus ja siinäkin saimme tuloksia!

1979_JM_Risto_ekholm

Risto Ekholm tavoitteli aina korkealle…

1979_Keijo_Arminen

Legenda citikka-maailmassa: Keka Arminen !

1984_ralli_ekholm

Rallimaailmaankin siirryimme Ekholmin Riston merkeissä. Tässä kuva Riston viimeiseksi jääneestä rallista 1984

1982_sarlinin_talli

Rataa kierrettiin Sarlinin Kalle johdolla, alkuun mineillä mutta myöhemmin oikein TOSI-laitteilla, itserakennetuilla ja myös muualta hankituilla.

1979_1halpurikahina

Alasjärvellä järjestimme ensimmäisen jokamiesluokan kisamme 1979 helmikuussa.