Naisten moottoriurheilu- ja autoilupäivä naistenpäivänä 8.3

Pärinäpirkoille ja surinasussuille oli kerrankin tarjolla oikeanlaista naistenpäivän ohjelmaa Saukkolassa.

Paikalle olikin löytänyt satoja innokkaita naisia ihan jonoksi asti heti tapahtuman alkuun. Miehiäkin oli rohkaistunut lähtemään mukaan, mutta naiset olivat kuitenkin etusijalla.

– On paljon moottoriurheilusta kiinnostuneita naisia, joita askarruttaa miten eri lajeja voisi harrastaa. Tällä tapahtumalla haluamme esitellä heille erilaisia vaihtoehtoja niin kilpailemiseen kuin kilpailunjärjestämiseenkin liittyen, kuvailee järjestelyissä mukana oleva autourheilun kansallisen kattojärjestön markkinointiyhtiö AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lehmonen.

Yhteistyö lajiliittojen kesken tällaisen tapahtuman järjestämiseksi on myös huomionarvoista. Saukkolassa oli paikalla liuta moottoriurheilijoita kalustoineen, eri automerkkien edustajia ja tapahtuman juonsi kilpa-autoilija ja moottoriurheilutoimittaja Anette Latva-Piikkilä. TerUA:ta edustivat naistyöryhmän jäsen Noora Saarinen sekä paikalle ehti myös Laura Kääpäkin.

Keliolosuhteet kuitenkin vähän häiritsivät tapahtumaa, eikä kaikkia esitteillä ollutta kalustoa päästy testaamaan. Tapahtumalle on kuitenkin luvassa jatkoa mahdollisesti jo kesällä, lupaa naistyöryhmän jäsen Minna Ahola.

Paikanpäällä sai tietoa myös muista tavoista harrastaa moottoriurheilua. Naiset ovat useiden seurojen selkäranka juuri kilpailunjärjestämiseen liittyvissä toimissa ja lisää tekijöitä mahtuu varmasti mukaan. Autourheilusta innostuneita naisia askarrutti mm. kuinka naisia huomioidaan seuran toiminnasta, mutta tähän vastaus oli valmiina Nooralla ja Lauralla – TerUA:ssa hyvin!

saukkola 7.3.15