Matias Weck rallisprinttiin….

 Matias Weck osallistuu Laukaan sprinttiin

TerUA:n Matias Weck osallistuu lauantaina 5.10.2013 ajettavaan sprinttiin Laukaassa. Sprint on Matiakselle kauden ensimmäinen ja kuljettajauransa toinen sprintti, mutta ensimmäinen sorapintaisella radalla.  Matiaksen luokkana on luokka 6, juniorit  alle 1600cc, johon onkin ilmoittautunut mukavasti kilpakumppaneita.

Kalustona on tuttu Kostaja, jota on viritelty kisakuntoon pari kuukautta viimeisimmän moottorivaurion jäljiltä. Autoon ei ole tehty mitään muutoksia sprinttiä ajatellen. Rallivarusteisen auton välitykset ovat todennäköisesti liian pitkät sprint-tyyppiselle radalle. Tämä on ensimmäinen sprintti auton viimeisimmälle kehitysversiolle.

Autoa on ehditty remontin jälkeen testaamaan vain kerran ennen kilpailua, joten melkein kylmiltään kisaan lähdetään. Kalustomurheiden lisäksi Matiaksen ratamestarihommat taannoisessa Black Rocket rallissa ovat myös vähentäneet kaluston testausmahdollisuuksia. Eikä uuden kaluston rakentaminenkaan yhtään helpota tilannetta. Jos kiirettä pitää radalla, niin on sitä myös tallilla. Tavoitteena on saada uusi kalusto testikuntoon ensi kesäksi.

Vaikka Kostaja onkin myytävänä, ei sitä tulla kilpailussa säälimään. Nyt yritetään tulla tien täydeltä. Tervetuloa Laukaaseen katsomaan, pysyykö Kostaja tiellä vai ei!

Teksti Weck Racing