”Masai-miehemme” Joose Kojo ja Sami Taskinen Guru Nanark-rallissa….

Joose

Kivaa kunnes hajosi…

18.10.2015 alkoi reissu Keniaan, tavoitteena oli käydä kokeilemassa, millaista se ralli on Afrikassa. Maanantaina käytiin kokeilemassa 4-veto Subarun saloja.. Noh, kyllä se ajaminen oli kaukana rallista, kuution möykkyä piti ohjastaa, ratti väärällä puolella ja samoin vaihdekeppi muuttui vasemmalla kädellä hämmennettäväksi. Testin aiheina yrittää opetella vaihtamaan vaihteet ilman sähläämättä ja olla osumatta sitä vasenta etukulmaa joka paikkaan.. voi luoja!

Perjantai 23.10 nuottipäivä, 90 km nuotitettavaa. On se mukavaa ajaa, kun sitä saa ihan kirjaimellisesti arpoa mihin se ” tie ” menee tällä kertaa, välillä siinä meni pellolle renkaan jäljet ja sinne vaan sitten. Jostain muutaman kilometrin päästä voi löytyä oranssi viitta, josta tiesi, että on yleensäkään reitillä.. Niin ja nuotilla jos on 2 km ja vasen helppo ja 1,3 km.. niin ei siellä tarvinnut välttämättä pelailla niillä kymmenillä metreillä.. aika erillaista ja helvetin nopeata ja röykkyistä latua.. Tavallisella henkilöautolla ei olisi ollut toivoakaan nuotittaa reittiä, se ehkä kertoo missä kunnossa paikoitellen ”tie” oli.

Kisa-aamu 24.10. Guru Nanark rally alkoi.. Lähtö aamulla 06:00 hotellilta, ja 168 ek/km ajettavaa ja kisa olisi ohi 14:30 , ei siellä turhia tupakoida. Lähtö siinä seiskan pintaan, ja lappu lattiaan.. siinä maassa mennään sen verran vehkeet liikkuu, normiliikenteen seassa. Toki siellä näki myöski mitä on ruuhka.. sitten seistään tai ohitellaan milloin mistäkin sattuu pääsemään. Takaisin itse kisaan. Ek 1 starttasi ja vajaa 2 km kun vehkeestä kuului pärähdys, Taskinen taisi todeta, että menikö rajoittimelle.. nooh ei mennyt, vaan taisi tulla jokin vika.. jarru ja risteys vasen, ja vedot poissa.. Meinasin vetää sivuun, mutta auto meni 3:lla pytyllä jotenkin, joten annettiin mennä, että saadaan muutama kilsa kurvailtua läpi. Ek2 maalipäähän sitten loppui autosta ns. vedot. vedettiin tien sivuun. Tunti huilia ja nilkutettiin huoltoparkkiin autolla. Ainakin turbo rikki ..

Sellainen ralli meillä. Onneksi jotain positiivista, rallin voitti Laukkasen Tapio yhdessä Törmän Pasin kanssa, joten ei mennyt ihan vihkoon se kisa sentään. P.s. on se vaan huimaa ajaa kilpaa tai tehdä nuottia, kun eläimet tulee tielle ( jouduttiin mekin jarruttamaan, kun seeprat jäi ihmettelemään ralliautojen menoa keskellä tietä ) tai kisatilanteessa siellä saattoi mennä siviiliautojakin.. hieman erillainen rallikulttuuri. Mutta kyllä paikalliset on innoissaan, se on suuri puheenaihe kun ajetaan rallia. Vaikka itse en mihinkään päässyt kyseisessä kisassa, niin pari lehti- ja pari tv-haastattelua annoin isoimpiin paikallisiin medioihin.. Siispä: näihin kuviin ja tunnelmiin.. katsotaan ensi vuonna mitä sitten keksitään.

Terkuin – Joose –