Kerimaa-sprinttiä seuraamassa

Kerimaa Sprint, yllätyslähtö starttiin!

Kääpän pariskunta vietti aurinkoista toukokuun viikonloppua Savon maisemissa. Lauantai-iltapäivästä kesäpaikka näytti olevan jo tolpillaan, oli aika ottaa rennommin joka tarkoittanee että siideri ja olut olivat huulilla.

Kello oli n. 16, saunan lämmitys oli mielessä, lintujen lauleskellessa ja lueskellessa paikallislehtien antia, yht´äkkiä silmät havaitsivat pienen lehtiartikkelin:

Kerimaa Sprint ajettaisiin lauantaina 21.5 Kerimaan ympäristössä, 1. auton startatessa radalle klo 17.

Siitä paikasta pinkaisten jäi olutkin kesken, sillä niin oli nopea lähtö, muutaman kilometrin päähän kohti Kerimäkeä.

Sprinttiin starttasi 75 autoa ja kalusto oli aivan laidasta laitaan. Rata oli mielenkiintoinen 2,5km:n lenkki sillä se sisälsi niin asfalttia kuin soraa. Myös maaston korkeusvaihtelua oli saatu kilometreihin ujutettua.

Kilpailun voiton vienyt Jarkko Särkkä (15) tuli mallikkaasti mutkaan ja ampaisi asfaltilta kohti soraosuutta.

Naisten luokassa kilpailijoita oli vain kaksi mutta tässä luokan 10 voittajan, Katja Suomalaisen (61) menoa. Mercedeksen lipsahdus ojan puolelle ei ollut kaukana.

Trophy Skodan omistajana J.Kääpä katseli hyvin tarkkaan millaiset ampaisut Favoritilla mutkasta lähtee, jos vaikka seuraavan kerran starttaisi kilpailuun itse lähtöviivoilta.

Niin se aurinko paistoi kilpailunkin aikana, linnut lauloi ja savolainen uteliaisuus piti meitä äänessä kilpailun ajan vaihdellen kuulumisia molempien seurojen toiminnasta. Kilpailun järjestivät Savonlinnan Urheiluautoilijat. 

Tämä juttu oli esimerkiksi jäsenille, ettei jutun tarvitse olla vain kilpailijan näkökulmasta, pitkä ja ihmeellinen. Tärkeintä on kaikkien jäsenten kertoilla pieniäkin juttuja eteenpäin muiden iloksi reissuilta sekä lähetellä kuvia jos kamera on sattunut olemaan mukana.

Kirjoittanut sihteerinne Laura