Itkonen Racing Pohjanmaalla…

Eilen ajettiin pohjanmaan sm-ralli Laihialla. Tässä vaiheessa täytyy esittää iso kiitos kilpailun järjestelyorganisaatiolle hienosti järjestetystä kilpailusta ja hienosta reitistä.
Kilpailun ensimmäiset kaksi ek:ta olivat rodella hankalia meille. Tiet olivat liukkaat ja ajorytmistä ei saanut missään vaiheessa kiinni. Tuntui, että ajaisi takavetoisella autolla, kun auton perä luisti koko ajan. Tämä näkyikin kellossa… ja ek ajat olivat todella huonot.

Ensimmäisellä huoltotauolla teimme auton alustaan pikku muutoksia ja tämä auttoi auton käytökseen. Ek3 ajomme alkoi muistuttaa jo rallin ajoa ja rallin edetessä vauhtimme parani. Yhteistyö Pasi Haatajan kanssa toimi hienosti ja yhteinen ”sävel” löytyi parin ek:n jälkeen.

Sijoituksemme oli SM3 luokan 8. ja saimme 7. korkeimmat sm-pisteet, koska luokan voittanut Ruotsalainen Fredrik Åhlin ei ole ilmoittautunut sm-sarjaan. Kokonaisuudessaan mukava ralli päivä, varsinkin jos unohtaa kahden ensimmäisen ek:n surkean ajon.

Tiimin seuraava kilpailu on Kouvolassa 12-13.7 ajettava SM O.K. Auto-Ralli. Tätä ennen on päästävä ajamaan testiä, ettei kilpailun alku sujui yhtä mollivoittoisesti kuin pohjanmaalla.

Teksti Itkonen Racing