Historic Race 2017 Kemora 27-28.05

Kauden kaksi ensimmäistä kilpailua on ajettu sateisissa ja todella kosteissa olosuhteissa Kemoran moottoriradalla Vetelissä .

Perjantain vapaissa harjoituksessa pääsimme ajamaan täydet 4x 20min hyvissä olosuhteissa . Saimme jopa säädettyä autoa paremmaksi,sillä te kniikka toimi täydellisesti.

Lauantain aika-ajot näyttivät alkavan sateisissa olosuhteissa, joten teimme pikku muutoksen alustaan vain huomataksemme sitten kelin olevan lähes kuiva. Tulos: 10 sija luokassa (12 kuljettajaa)

1.kilpailu ajettiin täysin sadekelissä, se oli sellainen haastava kokemus jollaista emme olleet ennen kokeneet. Luokassamme käytettävä semislicks ei ole märässä kelissä parhaimillaan, joten totuttelu siihen että pitoa ei ole ollenkaan, vaatii hieman enemmän harjoittelua kuin 10 kierroksen kilpailu tarjoaa. Maaliin tultaessa12 kuljettajan joukossa Tapion sijoitus oli luokassaan 9. ja tärkeää oli koko ajan pysyä reunaviivojen välissä.

2.kilpailu käytiin kuivemmissa oloissa, mutta kuitenkin kostealla radalla. Löysimme aamun lämmittelyajossa paremmat säädöt. Kierrokselle 7/10 pysyimme kärjen kanssa samassa vauhdissa ja ensimmäisellä kierroksella tullut ero pysyi samana. Sijoituksen parantaminen päättyi ajoon hiekalle (ei jättänyt ohitettava tilaa). Tulos kuitenkin 8. 12:n maaliin päässeen joukossa.

Varikolle olimme saanneet vahvistusta, kun Matias Weck liittyi huoltovahvuuteen.. Oli kuulemma ensimmäistä kertaa ratakilpailuissa mukana. Kaikkeahan pitää kokeilla paitsi kansantanssia ja ……

Nyt myös kuljettaja tietää kuinka kuivana vesikelissä tuollaisella avomallilla pysyy. Ensin kastuu vasen kyynärpää, siitä vesi nousee ylös olkapäähän valuakseen vasenta kylkeä pitkin alas istumalihaksistoon….. 🙂

Teksti: Petri ja Tapio Koskela