Ehjä suoritus RSJM-avauksessa parilla Tuomas Välilä-Mikko Kukkonen

välilä

Kauden ensimmäinen ralli ajettiin Heinolassa. Kyseessä oli Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ensimmäinen kilpailu, Jari-Pekka Ralli. Se ajettiin Heinolan ympäristössä nopeilla ja haastavilla teillä. TerUA:n Tuomas Välilä starttasi Suzuki Swiftillään matkaan parinaan RiiUA:n Mikko Kukkonen. Luokkana oli RSJM 2.

Kilpailuun lähdettiin tavoitteena varma ajo maaliin hyvällä luokkasijoituksella. Edelliset kilpakilometrit piikkipyörillä olivat vuoden takaa, joten rytmi ja tuntuma olivat kysymysmerkkejä. Tuntuma olikin hieman kadoksissa ensimmäisellä 9,9 kilometriä pitkällä pätkällä ja eroa pohja-aikaan kertyi 11 sekuntia. Ennen toisen erikoiskokeen lähtöä ollut pitkä ambulanssitauko ei myöskään helpottanut tuntuman löytämistä ja tässä kohtaa eroa kärkeen oli jo 25 sekuntia.

Viimeinen EK ennen huoltoa oli pitkä, noin 30 kilometriä. Siellä rytmi oli kohdillaan ja kanssakilpailijoiden epäonnen myötä sijoitus nousi kolmanneksi. Eroa tässä kohtaa kärkeen oli 40 sekuntia. Kilpailun toiseksi viimeinen erikoiskoe oli noin 8 kilometriä pitkä. Hyökkäys oli kohdallaan ja luokan kärkeä ajettiin kiinni. Tässä kohtaa oltiin kärkeä perässä 17,7 sekuntia.

Kun edestä putosi jälleen kanssakilpailija pois, niin sijoitus oli päivän mittaan kohonnut mukavasti viidennestä toiseksi. Viimeinen erikoiskoe ajettiinkin varmasti maaliin ja näin mukaan tarttui luokan kakkostila 16,7 sekunnin erolla voittajaan. Sarjapisteitä Heinolasta tarttui mukaan 14 kappaletta. Se riittää tällä hetkellä kahdeksanteen tilaan sarjan yhteispisteissä.

Teksti: Joonas Välilä