Rallia Kangasniemen maisemissa 18.2.2012

Puheenjohtaja näytti mallia muille seuralaisille.

Menneenä viikonloppuna Kangasniemellä kilpailtiin arvostetun  F-cupin toinen talviosakilpailu. Tervakosken Urheiluautoilijoita olikin mukavasti lähtöluetteloon siunaantunut, peräti 9 kappaletta.
Pari Erkki Piiroinen- Tommi Jantunen joutuivat jo luovuttamaan ennen kilpailua teknisten vikojen vuoksi, kuten kävi myös kartanlukija Petri Kaunoselle ja hänen ykkösohjaajalleen. Lisäksi Noora Saarinen seurastamme Anders Anttilan kartturina vietti liiaksi aikaa penkoissa, joten tulosluettelon kärkipäähän ei ollut asiaa.
Yleisen luokan puolella Joonas Kolehmainen heitti pyyhkeen kehään myös tekniikan petettyä.
Ja sitten ilosempiin uutisiin. Senioriluokkaan saavat osallistua yli 45 vuotiaat ykkösohjaajat ja jokaisesta siitä ylöspäin menevästä ikävuodesta annetaan laskennallista aikahyvitystä. Luokka on todella mielekäs ajatellen vanhempia rattisankareitakin, koska iän mukana tulevat reaktionopeuden sekä näkökyvyn mahdollinen heikkeneminen hyvitetään ajallisesti. Niinpä luokan ”nuoriso” joutuu ajamaan tosikovaa menestyäkseen. 2012 koko F-cuppiin on ilmoittautunut 224 kilpailija paria, joista senioreja on 63.
Tämänkertaisen kilpailun reitti sisälsi 5 erikoiskoetta ja kahden pätkän jälkeen oli huoltotauko, jonne päästiin TerUA:n miesten kannalta loistavissa asetelmissa. Seuramme johtoon tänä vuonna astunut puheenjohtaja Esa Kohtamäki kartturinsa Matias Weckin kanssa olivat luokkansa toisena ja Erkki Koskivirta parinaan Riku Nurmi kolmansina.
Maaliin sitten saavuttiin kolmen seuraavan pätkän jälkeen ja Kohtamäki nappasikin komean luokkavoiton kotiin viemisiksi. Koskivirta lopulta luokassa kuudes saaden mukaansa näin myös arvokkaita sarjapisteitä.
”Mukava päivä, vauhdin riittävyydestä ei ollut mitään ajatusta aamulla. Vanhoin hiihtotermein: lähdettiin tekemään oma suoritus ja katsottiin maalissa, mihin se riittää. Auto toimi hienosti, josta kiitos huollolle, pieni öljyvuoto aiheutti vähän kytkinongelmaa, mutta tuskin se mitään ratkaisi. Kouvolassa jatketaan”,  tuumaili Esa Kohtamäki.

”Alku lähtikin mukavasti käyntiin, mutta taisivat olla tauonjälkeiset erikoiskokeet lyhempiä, kun ”pojaatkin” jaksoivat niillä kovempaa päästellä. Kartanlukijan autolla oltiin liikenteessä ja josko se oma Nissani vielä Kouvolan lumille saataisiin, niin voisi oikeasti yrittää hieman riskilläkin ajaa”,  tuumi tänä vuonna 60v täyttävä Erkki Koskivirta.

Teksti: Pasi Ruotanen

Kuvat: Marko Kyöstilä

Luiokkavoittaja Esa Kohtamäki-Matias Weck. Kuva:Marko Kyöstilä

 

Luokansa 6. Erkki Koskivirta-Riku Nurmi. Kuva: Marko Kyöstilä