Vuoden 2015 junioreiden neljäs SM­ ralli.

Vuokatissa ajettiin lauantaina 8.8.2015 jälleen junioreiden SM-­rallia. TerUA:ta edustava nuori vasta 14­-vuotias Juuso Jorvala otti osaa kilpaan nuorten luokassa 2 Nissan Micra 1.3 S autollaan. Juusoa auttanut ja opastanut Pasi Törmä, joka on itse parhaillaan ajamassa Kenian mestaruussarjaa, oli järjestänyt kartturiksi sympaattisen ja ammattitaitoisen Marko Salmisen.

Vuokatin SM­-ralli oli suunniteltu ainoastaan 4 EK:n eli hieman yli neljänkymmenen EK-kilometrin pituiseksi, jotka oli tarkoitus ajaa kahtena kahteen kertaan ajettavana EK:na (1. ja 3. EK 6,5 km ja 2. ja 4. EK 14 km). EK­-teiden kunto oli heikko ja tiet urautuivat niin, että lopulta 4. EK oli pakko peruuttaa tien huonon kunnon vuoksi. Kisan järjetely aiheutti jonkin verran napinaa osallistujien keskuudessa teiden huonon kunnon, kisan lyhyyden ja tulospalvelun takkuamisen johdosta; tulosten julkaisu kesti luvattoman kauan ja tuloksissa oli ainakin jossain vaiheessa epäjohdonmukaisuuksia.

Juuson kilpailu oli saada nolon alun kun katsastuksessa havaittiin auton sammuttimien leimojen olevan vanhentuneita. Sammuttimet oli hankittu tänä vuonna mutta näköjään sammuttimien päiväykset olivat olleet jo hankintahetkellä elinkaarensa puolivälissä. Huolto onnistui hankkimaan uudet sammuttimet Sotkamosta ja auto saatiin taipaleelle. Juuso ja Marko ajoivat kaikille kolmelle ajetulle EK:lle omassa luokassaan (luokka 2) pohja-­ajat, ja se tuotti ylivoimaisen luokkavoiton. Nuorten kokonaiskilpailussa (luokat 1 ja 2 yhteensä) Juuso ja Marko sijoittuivat upeasti toiseksi.

Seuraavaksi Juuso kääntää katseensa Naantalissa 10.10.2015 ajettavaan seuraavaan ja tämän vuoden viimeiseen junioreiden SM­-ralliin.

Markku Jorvala

Kuva: Markku Jorvala

Kuva: Markku Jorvala