Petri Sorri Hyvinkään Autocrossissa….

TerUA:ta edusti Hyvinkäällä Petri Sorri, tässä Peten omaa kertomaa viikonlopun kisasta:
”Lahjattomat harjoittelee,niinhän se vanha sanonta menee. Olisihan sitä pitänyt tehdä,  mutta taas jäi väliin. Ennen riitti, että pelit nippuun ja paikalle, jotain tulostakin tuli. Nyt vaan on huomannut, että autokrossi on rankasti muuttunut niistä ajoista, kun aloitin. Autot ovat kehittyneet huimasti, kuskit treenaavat enemmän, nuoria kovia on tullut mukaan.

Vw:kin koki kanssa paljon muutoksia: uusi vaihteisto, moottori, takapään geometria ja paljon muita pikkujuttuja. Jotenkin sitä vaan kaikki jäi taas viime tippaan, vaikka koko talvi olisi aikaa ollut. Helatorstaina oli moottorin säätö, pyöränkulmat ja muuta pientä säädeltiin vielä perjantaina. Radalle sentään ehti ajoissa.

Vapaissa harjoituksissa kauan odotettu ensi testi. Auto tuntuikin heti tosi hyvältä. Takapään pito löydetty ja kulkua kivasti tullut lisää. Vaan eipä sitä iloa kestänyt kuin vajaa pari kierrosta. Konehuoneesta alkoi kuulua outoja ääniä. Naama ”ohukaisen ilmeellä” köröttelin varikolle.Hetki  teamin kanssa tuumailtiin, auto kärrylle ja moottorin vaihtoon. (suuri kiitos Jari, Tuoppi, Mikko+muut)

Lauantaiaamuna ajeltiin lämppärit ja suureksi yllätykseksi kaikki toimikin. Ei muuta kuin ekaan erään. Reaktiot sentään vielä tallella, lähtö ihan ok. Ilo vaan oli lyhyehkö, kanssakilpailija kokeili takakulman kestoa lähtösuoran päässä. Eipä sellaisen ”tynnyrin pesusession” jälkeen mitään hyvää aikaa saatu, erän sijoitus 24. 

Toka erä. Ihan kohtalainen lähtö, hyvin muitten mukana. Eipä sitä iloa pitkään riittänyt, edellä ajavan ajokki riistäytyi kuskin hallinnasta ja pikku kolari. Kimposin radalta ulos pompottelemaan hetkeksi offroadia, ei kello siitäkään tykännyt. Sijoitus 25.

Kolmanteen erään taas intoa täynnä kuin ilmapallo. Lähtö taas onnistui, mutta kaiketi jotain kiukkua jäänyt aikasemmista eristä, kun kaasun runttasin jumiin. Kimeän ”V***U”-huudon varmaan saattoi kuulla kuplan hytistä katsomoon…

Kaikesta huolimatta ihan mukava viikonloppu, vaikka tuuria ei ollutkaan, onhan auton kehitys mennyt roimasti eteenpäin. Nyt on tilattu lasikuituosia pienen veneen verran, hajonnut moottori purettu, peltiseppääkin jo odotellaan. 28.05 Kouvolassa seuraava kisa, jos vaikka olisi tekniset ongelmat ratkaistu eikä haittaisi, jos pikkuisen onneakin matkassa olisi.”

Petri Sorri

DSC_4905

Vielä kulki…. Kuva:Helge Sorri

DSC_4965

Lähtökiihdytys Kuva: Helge Sorri