Nuorisoapua Raisiossa….

”Tervakoskelaisapua” oli tarjolla Raision rallispecialissa 4.3.2012 nuortenluokkalaisten osalta. Lönegrenin Janssu touhuilee valmentajana mm. kilpailussa ajelleen Laura Suvannon,TUA, matkassa akk:n toimesta ja  ”harrastelija-ammattilaisena” Pasi Ruotanen on Taisko Larion, HyUa, matkassa ajo-opettaja/kartanlukijana. Lario on ajanut jokusen rallisprintin Toyota Starletilla ja haave oli myös tuolla autolla rallispecialiin osallistua, mutta nuo säännöt eivät sitä sitten sallineetkaan. No, Ruotanen meinasi ongelman ratkaista tarjoamalla Suzukiaan, mutta hetken tuumittuaan tulikin toisiin ajatuksiin, koska auton sähkötyöt olivat kesken ja testitapahtumaa ei olisi ennen kilpailua voinut suorittaa :/ Onneksi seurassamme on muitakin nuoria eteenpäin haluavia henkilöitä ja Laineen Jamppa vuokrasi ”pyttyhaavi-Clion”, jolla kilpailuun päästiin testien kautta osallistumaan.
Pari ensimmäistä erikoiskoetta sujuivatkin hyvässä palkintovauhdissa, mutta sitten autokunta kuuli puskan kutsun ja tutustuivat paikalliseen lumihankeen arviolta 3 minuutin verran. Pytyt karkasivat sitten muualle.. 🙁 Maaliin kuitenkin selvisi tässä ensimmäisessä rallissan Taisko ja matkaan tarttui arvokasta kokemusta.
Opettaja Ruotanen totesi tuosta maastovierailusta, että tätä en kyllä opettanut, mutta kyllähän aina kun yritetään palkintosijoista ajaa, riski pieniin lipsahduksiin on silloin olemassa. Onneksi Jampan auto saatiin pieniä muovinippeleitä lukuunottamatta palautetuksi entisenlaisessa kunnossa. Paljon paremmin Janssun valmennettavalla Laurallakaan ei mennyt. Ensimmäisellä ek:lla maalin stop-at jäi huomiomatta ja sen seurauksena maksimiaika erikoiskokeelle. Neljännellä ek:lla sitten auto suistui kunnolla ja kilpailu jäi kesken. Pasi pääsikin vinoilemaan Janssulle, että ettettekö te edes perusasioita muistakaan opettaa, kun kerran yksi oppilaistanne unohti stopin merkityksen? Pasin oppilas kun ne joka kerran muisti 🙂
Nyt odotellaan kovasti ensi viikonlopun Häijää-rallia, johon Nurmen Rikun kyytiin Pasi pääsee nautiskelemaan ja tietysti myös niitä jässäreitä, josko se Suitsa siellä sitten peuhaisi.
Siispä, muistakaahan tulla 11.3.2012 Saukkolaan kaikki kynnelle kykenevät, siviililuokkaa ja vähän kilpureitakin on paikalla tarjolla. Ja tosiaan kuka tahansa voi luokkaan osallistua omalla autolla tai jos ei omalla raaski, niin ottaa allekirjoitaneeseen yhteyttä niin joku laite siihen kehitetään 🙂

Teksti ja kuvat Pasi Ruotanen

 

Janssu loistaa yhtä leveästi kuin päivän aurinkokin 🙂