NETBARON Mäntsälä Ralli

12.5. ajettiin Mäntsälän ympäristössä Historic-sarjan osakilpailu. TerUA:lta mukana oli monta kilpailijaa ja hyvällä menestyksellä taas! 

Nuotittamattomien luokkien yleiskilpailun voitti pari Janne Lindberg-Harri Ruokonen 3 sekunnin erolla kovaan kilpailijaan Kimmo Juhannusvuoreen. Golf valmistui ihan tyypilliseen rallitapaan viime tipassa, mutta hyvin pelasi Harrin kasaama kone 🙂

Kuva: Marko Kyöstilä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilkka Koskela-Katja Salmijärvi Mercedeksellään ottivat myös luokkavoiton luokassa 17 ja eroa toiseksi tulleeseen kertyi melkein tasan 3 minuuttia!

Kuva: Marko Kyöstilä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sami Paavilainen-Jarno Kääpä luokassa 1 joutuivat jättämään leikin kesken jo ensimmäisellä erikoiskokeellä Hilman Impin tekniseen vikaan.

Kuva: Sami Paavilainen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuottiluokat voitti Joose Kojo kartturinaan Markus Määttänen SAU, ajokkina Opel Ascona A. Eroa suraavaan oli 2 minuuttia. Joosen omat kommentit kisasta:

”Kisa pähkinän kuoressa: 8kk:n tauon jälkeen kylmiltään kokeilemaan miten ooppeli käsiin sopii. Ek1,5km kohdalla edellä lähtenyt kiinni ja muutama kilometri pölyn seassa ajamista, joutui oikein välillä pysähtymään, sellainen seinä pölyä oli vastassa. Onneksi pääsimme ohi ja hävisimme luokkapohjille vain 1s verran. Ek2 oli nopeampaa tietä, ja saimme vain 2s eroa repäistyä pahimpaan kilpakumppaniin. Ek3 2-3s lisää eroa. Ek4 sitten ratkaisi kisan, vaikka saimme edellä menevän taas kiinni, niin silti n. 25s pohjat ja samalla kun pahin kilpakumppani otti at-pisteitä, vaihtui koko luokan järjestys siten, että loppupätkille lähdimme reippaassa johdossa. Joten varmasti ajellen pari viimeistä pätkää ja tuloksena voitto 2 min erolla ja nopein nuotista ajanut pari. Kuitenkin positiivista oli hieno keli ja hyvä vauhti, minkä saimme päälle. Lopputarkastukseen vielä ja auto todettiin sääntöjen mukaiseksi. Josko sitä sitten vaikka Lahti-historiikkiin lähtisi ulkoiluttamaan ooppelia, ainakin tauko ei ollut täysin ruostuttanut ranteita ja hyvä niin.”

Samassa luokassa ajanut TerUA:n Petri Söyring-Matti Haanpää OriUA Opel Kadet GTE:llä keskeyttivät tekniseen vikaan.

Kuva: Joose Kojo

Kuva: Joose Kojo

Kuva: Joose Kojo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Marko Kyöstilä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilpailussa oli mukana myös muitakin kuin historic-luokkien autoja. Luokassa 27 tulevaa SM-osakilpailua varten oli treenaamassa Renault Twingolla TamUA:n Aleksi Röyhkiö kakkosenaan TerUA:n Jan Lönegren, sijoitus luokan kolmas ja yleiskisan 6.

Kuva: Marko Kyöstilä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luokassa 34 pari Hannu Laurila-Valtteri Koskinen BMW:llä keskeyttivät ulosajoon.

Kuva: Marko Kyöstilä