Tuomakselle Turun SM-ralli oli onnistunut testikilpailu….

Pari Tuomas Välilä (TerUA) – Mikko Kukkonen (RiiUA) lähti Turussa ajettavaan SM-ralliin täysin ilman tulostavoitetta. Tarkoituksena oli ajaa puhdas testikilpailu, sillä edellinen ralli Lahdessa ei juurikaan kokemusta uudesta autosta tuonut. Lahdessa iskenyt vetoakselivika oli tutkittu ja korjattu huolellisesti. Turkuun lähdettäessä kaikki oli siis viimeisen päälle kunnossa.

Ohjelmaan kuului vain lauantaina ajetut kuusi erikoiskoetta, sillä Välilä ajoi lisäluokassa. Näistä kuudesta erikoiskokeesta kertyi mukavat noin 60 ek-kilometriä. Tiet Turun seudulla olivat isoa, nopeaa tietä. Osa erikoiskokeista ajettiin kahteen kertaan, mutta tiet näillä pysyivät hyvässä kunnossa.

Aamupäivälenkin kolmesta erikoiskokeesta ensimmäiselle Välilä lähti ajamaan täysin varman päälle. Totuttelemista vielä uuteen autoon, joten erikoiskoe varmasti maaliin. Seuraavalla erikoiskokeella auto oli jo vähän tutumpi ja välillä meno muistuttikin rallia. Viimeisellä erikoiskokeella ennen huoltoa oli pätkä asfalttia, joka otettiin varman päälle ja voimansiirtoa säästellen.

Tässä vaiheessa Välilä oli luokkansa ainut kilpailija, sillä luokkaan ilmoittautui alun perin kaksi paria meidän lisäksi, joista toinen perui ja toinen keskeytti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Huollossa Välilä teki päätöksen ajaa niin, että kilometrit kehittäisivät mutta aivan viimeistä riskiä ei otettaisi.

Iltapäivälenkillä ajettiin aamulenkin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta uudelleen sekä yksi pidempi erikoiskoe. Ajat toiseen kertaan ajetuilla pätkillä paranivat huomattavasti ja ajo tuntui pikkuhiljaa sujuvan paremmin ja paremmin. Auto toimi koko päivän moitteettomasti. Ajo kehittyi pätkä pätkältä paremmin autolle sopivaksi.

Kaikin puolin positiivisen fiiliksen jättäneen testikisan jälkeen on hyvä lähteä oman seuran Black Rocket juhlaralliin.

Teksti: Joonas Välilä

Kuva: Marko KyöstiläIMG_8436