Itkonen Racing kilpailuraportti 2016/4 ….

Turku SM-ralli

Turku sm-ralli_Marko Kyöstilä(1)

Kesäkauden toinen SM-ralli ajettiin 19 – 20.8.2016 Turun alueella. Tähän kilpailuun kaksivetoiset autot starttasivat ennen nelivetoja ja meidän lähtönumeromme oli 16. Kartanlukijan hommat hoiti Tattarisuon Luis Moya eli Joose Kojo. Pääsimme ajamaan hyvät testit Mäntyharjulla isolla tiellä edellisenä maanantaina, niinpä kilpailuun lähdettiin luottavaisin mielin.

Kilpailussa ajettiin yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli n.84 ek-km. Nuotitus sujui ihan kohtuullisesti, mutta tiestö oli todella nopeaa. Kilpailun järjestäjä oli ilmeisesti ostanut kaikki Turun talousalueen vapaat heinäpaalit ja niitä oli sijoitettu reitille paljon. Suurin osa paaleista oli vielä sijoitettu tielle, eikä tien/ ojan reunaan, mikä teki ajamisesta haastavaa, kun tien luonne muuttui paalien takia todella radikaalisti.

Perjantaista tuli kohtuullisen pitkä, kun nuotitus alkoi 08:00 ja kilpailun startti oli 20:01. Pe iltana ajettiin kolme erikoiskoetta. Päätimme yrittää aloittaa kisan kunnon yrityksellä heti ensimmäisestä pätkästä, ettei käy niin kuin monessa kisassa aiemmin, että liian varovaisen alun jälkeen eroa kärkeen on tullut aivan liikaa. Ensimmäinen lyhyt EK sujuikin ihan mukavasti, sijoitus luokan 3. ja eroa kärkeen 1,7s. Illan loput kaksi EK:ta sujuivat myös ihan kohtuullisesti ja sijoituksemme yöhuoltoon tullessa oli luokan 3. ja eroa kärkeen oli 28,1s. Luokan kärkimiehet Jesse Turunen ja aina Turun alueen teillä viihtyvä Esa Ruotsalainen menivät todella kovaa.

Lauantai ensimmäinen EK4 starttasi hieman varovaisesti osaltamme. Lisäksi tällä EK:llä oli todella pitkät suorat ja jouduimme ajamaan pitkät matkat rajotinta vastaan, kun Clio ei kulje kuin 165 km/h myötätuulessa :), mutta tilanne oli tietysti sama kaikille. Pe-illan jälkeen takanamme vajaan parin sekunnin päässä vaaninut Mikko Heikkilä meni meistä ohi ja sijoituksemme putosi neljänneksi.

Loppu kilpailu sujui samoissa merkeissä. Yritimme tulla minkä osasimme, mutta kärkimiehet menivät vaan kovempaa. Paikka paikoin liiallinen yritys näkyi virheinä ja kello ei niistä tykännyt. Sijoitus kuitenkin mukava luokan 4. Kilpailusta jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku. Vauhtia on alkanut löytyä ja ennen kaikkea tasaisuutta on tullut, eikä ihmeellisiä notkahduksia tullut. Sijoituksemme rallin SM-sarjassa SM4 -luokassa pysyi samana kuin aiemmin eli olemme 4. sijalla, mutta nousimme tasapisteisiin kolmantena olevan Joonas Lindroosin kanssa. Meillä on teoreettiset mahdollisuudet pronssimitaliin kauden viimeisessä SM -rallissa, joka ajetaan kuukauden päästä Tampereella. Kilpailussa jaetaan 1,5 kertaiset pisteet niin siellä voi tapahtua ihan mitä vaan.