Rally Team Välilän kausi 2017 F-Rallisarjassa…

Yhteenveto kaudesta 2017

Kaudella 2017 lähdimme ajamaan Kukkosen Mikon kanssa F-rallisarjan A-junioreihin. Tiedossa oli kova vastus ja raskas kausi, jota emme olisi voineet suorittaa ilman loistavia yhteistyökumppaneita!

Isot kiitokset:

Kalkan Tila, Oxline Oy, Putkimaja Oy, ATT-Forest Oy,

Galena Pharma Oy, Aluetalonmies A. Koskela Oy, Jasi Oy, 

Kauppamiehet Aaltonen Oy, Maamies Jukka Oy, Paxteri Oy

Pohjoisen Auto Oy, Rengascenter Riihimäki Rengas-Riihi Oy

Kone- ja Rengaspalvelu Oy

Lisäksi kiitos huoltomiehille Sepolle, Päiville, Jarille, Ekille ja Joonakselle, jotka omaa vapaa-aikaansa antavat meidän harrastuksellemme, kiitos Matti Nikander/AN-Store auton ylläpidosta, kiitos myös kilpakumppaneille, katsojille ja muille hengessä mukana olleille!

 

Neste Oil Revonlahti Ralli, Liminka

Kausi starttasi tammikuussa Limingalta. Tavoitteena oli lähteä hakemaan hyvät pisteet ja ehjä suoritus. Keli Limingalla oli pöperöinen öisten lumisateiden jäljiltä ja tämä tuottikin aamun erikoiskokeilla hieman tilanteita muun muassa pitkäksi menneen risteyksen muodossa. Huoltoon tullessa sijoitus oli luokkajohto ja yleiskilpailun toinen. Illan lenkillä rytmi hieman hajosi moottorinkorvakkeen löystyttyä ja sen aiheuttamien käynti- ja vaihdeongelmien takia. Sijoitus maalissa kuitenkin hyvä ja taskussa tärkeät pisteet sarjan kannalta.

Sijoitus: A-junioreiden yk. 2. ja lk. 1.

 

Jari-Pekka Ralli, Heinola

Sarja jatkui helmikuun alussa Heinolassa Jari-Pekka Rallin parissa. Kilpailuun lähdettiin hyvällä fiiliksellä Limingan tuloksen myötä. Hyvä fiilis kuitenkin loppui heti ykkösellä tekniikkavian myötä keskeytykseen.

 

Keski-Karjala Ralli, Kitee

Talvikauden viimeinen kilpailu ajettiin Kiteellä helmikuun lopulla. Tavoitteena oli lähteä hakemaan hyviä luokkapisteitä Heinolan nollapotin jälkeen. Aamulenkin jälkeen oltiin tilanteessa, jossa luokkasijoitus oli toinen ja yleiskilpailu sijoitus neljäs. Kilpailua sävytti myös pito-ongelmat ja auton vaikea ajettavuus. Huollon jälkeinen lenkki kulki samaan tapaan kuin aamupäivä ja reitti taisteltiin läpi maalissa luokkasijoituksen ollessa toinen ja yleiskilpailusijoituksen kolmas. Sarjassa olimme talvikauden jälkeen sijalla viisi.

Sijoitus: A-junioreiden yk 3. ja lk 2.

 

3. Toivakka-Ralli, Toivakka

Kesäkausi startattiin toukokuussa helteisessä Toivakassa. Auto oli Kiteen kilpailun jälkeen käyty läpi ja Toivakassa olikin pellin alla uusi moottori. Toivakka-Ralli avattiin legendaarisella Ruuhimäen erikoiskokeella, jonne jäikin moni kilpakumppaneista. Tauolla olimme yleiskilpailun johdossa pitkälti onnistuneen kakkoserikoiskokeen ansiosta. Huollon jälkeen oli kaksi erikoiskoetta. Ensimmäisellä niistä oli ongelmia moottorinkorvan kanssa, jotka onneksi saatiin pätkän jälkeen korjattua. Koko viimeinen erikoiskoe ajettiin käytännössä ilman jarruja, ja Haapsaaren Marko kiilasi lopputuloksissa edelle.

Sijoitus: A-junioreiden yk. 2. ja lk. 1

 

KaakkoisRalli 40v, Miehikkälä/Virolahti

Kesäkausi jatkui helteisen Toivakan jälkeen sateisessa KaakkoisRallissa syyskuun alussa. Autoon oli saatu uusi alusta, mutta testaamaan sitä oli pystytty noin 12 kilometrin verran. Tämä aiheutti pientä lisäjännitystä runsaiden sateiden aiheuttaman liukkauden lisäksi. Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta menivätkin tunnustellessa, mutta kolmannella oli jo parempi rytmi ja ajettiin pätkäpohjat. Tauolla oltiin luokkajohdossa ja yleiskilpailussakin sijalla kolme. Tauon jälkeen ajettiin kaksi erikoiskoetta. Niistä ensimmäinen tuli kärkikaksikkoa nopeammin, joten ennen viimeistä pätkää oltiin yleiskilpailun johdossa. Tosin koko kärkikuusikko oli vain 6 sekunnin sisällä toisistaan! Tämä kuvasti hyvin A-junioreiden tasaisuutta. Viimeinen pätkä jäi vähän piippuun, ja kärkisija vaihtui kolmanteen.

Sijoitus: A-junioreiden yk. 3. ja lk. 1.

 

LapUa Ralli, Lapua

F-rallisarjan viimeinen kilpailu ajettiin lokakuun puolivälissä Lapualla. Sarjatilanteessa olimme sijalla kaksi. Edellä Petri Koskinen ja perässä Riku Raiski. Mestari kruunattaisiinkin tuosta kolmikosta Lapuan nopeimmalle, sillä Hanhisuanto ja Haapsaari eivät Lapuan kisaan osallistuneet. Keli oli Miehikkälän kisan kaltainen ja vettä tuli taivaalta koko päivän. Heti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen oli huollolla kiirettä, kun ongelmat jarrujen kanssa vaivasivat. Ilmauksen myötä niitä saatiin paremmaksi ja huollossa kokonaan kuntoon. Muuten aamupäivän lenkillä jäätiin tasaisesti kärjelle, ja tauolla olimme yleiskisan sijalla kolme Raiskin ja Koskisen perässä. Tällä tuloksella olisi tulossa sarjan pronssia. Tosin tauon jälkeen olisi vielä neljä pätkää ajettavana. Erikoiskoe numero viisi kuitenkin käänsi tilanteen päälaelleen. Muutamia satoja metrejä ennen maalia autosta hävisi bensanpaineet ja edessä oli keskeytys vitosen jälkeiselle siirtymälle. Kun Raiskiakaan ei alkanut erikoiskokeen maaliin kuulua, tilanne oli se, että sarjasijoituksemme nousi toiseksi.

 

Kausi oli ongelmien sävyttämä ja ainoa puhdas kisa oli syksyllä ajettu KaakkoisRalli. Tästä syystä sarjan kakkostilaan pitää olla erityisen tyytyväinen!

Teksti: Rally Team Välilä, kuvat: Marko Kyöstilä