Noora Saarisen SM-kokemuksia SM-rallin naisparissa….

”Rallin SM-sarjan päätös ajeltiin Olkoniemen Jonnan kanssa Fiestalla viime viikonloppuna Tampereella. Perjantain aloitus oli jälleen tehty erittäin haastavaksi, ensimmäisenä erikoiskokeena Teivon ravirata ja sen jälkeen suunnattiin vuoristoradalle, ei Särkänniemeen, mutta ihan yhtä hurjaan eli Pengonpohjaan. Pengonpohja ajettiin vielä pimeässä lisävaloilla, se toi kyllä oman ”kivan” lisämausteensa touhuun. Joku sanoikin tuosta erikoiskokeesta, että 20 kilometriä tietä on puristettu kahdeksaan kilometriin, niin paljon on mutkia matkalla. No perjantaista selvittiin kunnialla läpi, vähän varman päälle ajellen.

Ei se lauantain aloituskaan helppo ollut, ensimmäisenä Savon pätkälle. Ja jos ei ole kuskille tuo helppo, niin ei ole kartturillekaan. On todella haastava erikoiskoe löytää hyvä rytmi nuotinlukuun. Savon jälkeen käytiin vauhdikkaassa Uskilassa ja sitten oli ihan jotain muuta vuorossa, yleisöerikoiskoe Valkeakoskella ja asfaltilla.
Parin viikon takainen treenikisa ja edellisviikonlopun treeniajo alkoivat pikkuhiljaa tuottaa tulosta. Teimme myös pientä viilausta nuotin ajoitukseen ja huoltotauon jälkeen ajat alkoivatkin parantua ja saimme olla kyllä molemmat ihan tyytyväisiä tekemiseen. Kunnes.. viimeisellä erikoiskokeella sitten meni rengas rikki. Harmitus oli suuri  🙁 ja meinasimmekin jo jäädä pätkän varteen katsomaan muiden menoa, mutta rengas sitten kuitenkin vaihdettiin ja tultiin ajamalla pätkältä pois. Siinä meni kuitenkin niin monta minuuttia, että lopputuloksena meillä keskeytys.
Hyvä fiilis jäi kuitenkin kisasta kaikenkaikkiaan, treeni tuottaa tulosta ja tekemällä oppii!”img_2541 img_3076