Mänttä-rallin satoa….

 

13-14.2.2015 ajettiin Mäntän ympäristössä historic-sarjan osakilpailu. Mukana TerUA:n porukoista olivat Sami Paavilainen-Jarno Kääpä Hillman Impillä, Janne Lindberg-Harri Ruokonen Golf GTI:llä, Petri Söyring kartturinaan OriUA:n Matti Haanpää Kadett GTE:llä ja Ilkka Koskela-Jussi Kosonen Mantalla.

Normaalista poiketen ajettiin kisan kaksi ensimmäistä pikistä jo perjantaina pimeässä. Tuo iltahomma tuntui sopivan Samille, koska luokkajohto yöpuulle mennessä oli 18,4 sek ennen viime vuoden historic-kunkkua Jari Ohrankämmentä. Samoin Janne johti omaa luokkaansa ja samalla koko historic-yleiskilpailua 3,7 sekunnin erolla seuraavaan. Petri oli luokassaan 10. ja Ilkka 6. samassa luokassa.

Lauantai sitten muutti sijoituksia erilaisten murheiden myötä. Pari Sami Paavilainen-Jarno Kääpä piipahti pikkuisen hangen puolella ja johto vaihtui luokan kakkossijaan, mutta ”hopea ei ole häpeä”. Janne oli nelospätkän jälkeen myös toisena täynnä kilpailumieltä 1,7 sek johtavan takana, mutta sitten kytkimen hajottua ei voima enää siirtynyt tiehen ja pakko oli heittää pyyhe kehään, harmittava keskeytys…. Petri Söyring taisi ajella ovi rakosellaan, sillä keskeytysluettelossa lukee: ”kaasupoljin hävisi” 🙂 Koskelan Ilkka ajoi tasaisesti ja saavutti lopussa luokan viidennen sijan. 

Mukana oli siis sekä hyvää että vähemmän hyvää onnistumista…

Marko Kyöstilä tapansa mukaan oli jälleen kahlailemassa lumipenkoissa, joten meikäläinen ”vanha herra” hyödyntää hänen ammattitaitoaan rallikuvaajana. 

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Kuva: Marko Kyöstilä

Petrimänttä

Kuva: Marko Kyöstilä