LOCOST-kalustoa Koskelan Tapiolle…..

Kun lähes 17-vuotias tulee kilpa-auton rakennusohjeen kanssa kysymään: ”tehdäänkö tälläinen?”, niin siihen isänä ja 32v moottoriurheilua harrastaneena ei voi sanoa muuta kuin KYLLÄ ja alkaa hiljaa mielessä laskea, paljonkohan tämä tulee taas maksamaan. 🙂 No, lasten harrastuksethan maksavat aina jotain. Siinä meni sitten muutama ilta kyseisen luokan sääntöjä tutkiessa ja miettiessä mitä ja miten… 

Sovittiin, että yritetään yhtenä kertana viikossa tehdä projektia hiljalleen eteenpäin. Muutaman ralliauton ja rata-auton tehneenä luulin tietäväni, mihin ryhdyin. Ilmeisesti aika kultaa muistot 🙂 Mietettiin, millä tekniikalla auto tulisi valmistaa, auton moottorilla vai moottoripyörän voimanlähteellä? Taisi yli 10v kartingtausta vaikuttaa, kun tulevan auton kuljettaja totesi: ”Moottorin kierrosluku mielellään yli 12 000 r/min, kunnon vaihteisto (=sekventaali ) ja vain kaksi poljinta eli MP:n moottori. Kytkin käsikäyttöiseksi karting tyyliin.” Päätöstä helpotti rahallinen puolikin, koska MP konetta ei saa mitenkään virittää, joten se on aivan eri hintaluokassa kuin kilpailukykyinen auton moottori virittynä (esim. Toyota 1,6 l 20V + suorakytkentä vaihteisto). Kun luokan säännöt lisäksi määräävät yksityyppirenkaat ja iskuvaimentimet sekä teho/paino suhteen, täytyy sitten vauhti muihin nähden löytyä hanskasta.Tosin jarrujen osalta säännöt ovat aika vapaat, joten niihin panostamme enemmän (Alcon), mutta ainakin pysähtyy kun saadaan vauhtiin. 

Nyt autoa yhden vuoden tehneenä tiedämme, ettei mikään valmistu helposti ja vaatii hieman ponnisteluita varsinkin kun samaan aikaa yritettiin ajaa kartingissa kilpailusarjaa läpi. Toivottavasti voidaan kohta todeta, että tuollanen siitä nyt sitten tuli 🙂

Lauantai-aamusin klo 10 aikaan, kun herätetään ja revitään nuorta miestä tallille rakentamaan, on joskus kuulunut sängyn pohjalta: ”väsyttää 🙁 ” … siihen isällisesti todetaan: ”Ei ole pakko lähteä , nuku vaan ..YKSI TUNTI, MUTTA SITTEN LÄHDETÄÄN ”

Eihän tämäkään projekti ilman samanhenkisiä kavereita onnistu, niitä onneksi tallilta ja lähipiiristä löytyy. Suuri kiitos  myös SRT:n pajalle Punkalle, on muutaman kerran sinne menty neuvoa kysymään…..ja tullaan jatkossakin menemään. 

Nyt vielä muutaman kuukauden loppupuristus ja keväällä rataleiman suorittaminen  ja Locost-sarjan ajaminen kaudella 2015 .

Hieman esimakua  suorituskyvystä :

n.156 hv  590kg kuljettajan kanssa  (3,8kg/hv)

0-100km/h n.3,7s  , huippunopeus n 200km/h

 

Petri Koskela ja Tapio Koskela

locostakirja

Tästä kirjastahan se sitten lähti…. hinta-arvio ei kyllä pidä paikkaansa 🙂