Eestin valloitus jäi hiukan kesken…

Fosira Racingin Petri Söyring-Jani Laine ralliparin ensimmäinen ulkomaaralliseikkailu alkoi keskiviikkona laivalla kohti Tallinnaa ja edelleen kohti Kuressaarta, jossa sijaitsi tämän Saaremaa-rallin kilpailukeskus. Keskiviikkona illalla oli ilmottautuminen. Torstai oli nuotituspäivä ja kirjaimellisesti tutustumista Saaremaan länsiosiin. Huoltomiehillä Janne Volotinen, Samuli Söyring ja paikallisesta kieltä puhuva  Hainar  olivat viettämässä aamupäivällä ansaittua vapaata ja illalla olivat sitten mukana auton katsastamisessa. Nuotittaessa pätkistä jäi mieleen kapeat tiet, kiviaidat ja puut, ja meri mikä oli paikoittaini ihan tiessä kiinni. Nuottien teon jälkeen jäimme odottamaan perjantai-iltaa että saamme selvää, toimiiko nuotti.

Perjantai-iltana aloin huomata pientä jännitystä, mitä en ole kartturin paikalla huomannut enää pitkiin aikoihin. Kilpailu lähti käyntiin klo17 ja meidän lähtöaikamme oli noin 18:30, aluksi kohti 4:ää pimeässä ajettavaa pätkää. Niistä selvittiin  varovasti ajellessa ja viimeisenä yleisö ek:lle, johon lähettiin klo 23 aikaa Kuressaaren keskustassa oli aivan älyttömästi yleisöa  ja yleensäkin Ihmisiä oli joka paikassa, lähtökorokkeellakin ja metsässä tosi paljon.

Lauantaina suunnittelimme aloittavamme rallinajon tosissaan, mutta kuitenkin varmasti maaliin. Aamun ekalla pätkällä se tuntuikin jo siltä. Toisella ek:lla Opelin perä valui pehmeelle eikä noussut takasin, tuloksena pehmeä kaato, josta  paljon aikaa menettäneenä pääsimme jatkamaan rikkinäisellä tuulilasilla. Pätkän lopulla vielä spinnaaminen, kun ei nähnyt mitään lasin läpi. Pätkän jälkeen  autoa tarkastellessa huomasinne kuskin puoleisen etupyörän tulleen huomattavasti taaksepäin ja niinpä päätimme keskeyttää kilpailun, koska meillä ei olisi ollut edes varatuulilasia mukana. Näin tällä kertaa.

Yleisesto ottaen suosittelen kaikille rallista kiinostuneille, että suuntaatte Saaremaa-ralliin joko katsomaan tai vaikkapa ajamaan! On kyllä hienosti järjestytty kilpailu ja yleisöä sekä tunnelmaa on erikoiskokeilla ja kylillä. Kiitokset ykköskuljettajalle Petelle ja huoltotiimille ja kaikille niille, jotka olivat kannustamassa.

Jamppa Laine.

jamppafoto