Tapio Koskela Historic Grand Race-kisoissa…

Historic Grand Race viikonloppua vietettiin Ahvenistolla 15-16.08 ja ohessa Tapio Koskelan mietteitä kisasta:

Nyt on ensimmäiset kisametrit ajettu. Aika-ajossa sija 8. ja taakse jäi 3 kilpakumppania. Viikonlopun molemmat lähdöt maaliiin, ensimmäisessä lähdössä olin 5. yhdeksän lähteneen auton ryhmässä. 4. sijakin oli hallussa monen kierroksen ajan, mutta 300m ennen maaliviivaa jouduin taipumaan tehokkaammelle autolle 0.1s erolla. Sunnuntain lähdössä maaliin sijalla 7, mutta pikku aavistus lähdössä toi 15s. lisää ja sijoitus vaihtui 8.

Auton kanssa ei ollut suurempia ongelmia ja varsinkin viikko ennen kilpailua huomatut öljynpaineongelmat ja tukivarsien viat saatiin ratkaistua, kiitos siitä Sarlin Race Teamille ja Samet Oy:lle. Heidän ohjeillaan ja ammattitaidollaan muokkasimme uuden öljypohjan ja teimme uudet pyöränripustukset, jotka toimivat loistavasti.

Kierrosajallisesti pääsimme koko ajan lähemmäksi kärkeä, ero aika-ajossa 5,7s ja 2. lähdössä ”enää” 3,7s. Tosin sijoihin 2-4. ero on enää 1,5 s. /kierros.

Seuraavaan kilpailuviikonloppuun koitamme lähteä syyskuussa hiukan parannetulla kalustolla. Ostoslistalla on tasauspyörästön lukko, nyt annoimme liikaa tasoitusta kilpakumppaneille lukon puuttumisen takia.

T.Koskela

Kuva: Marko Mäkinen

Kuva: Marko Mäkinen