Jokkis-pärjäämistä by Noora Saarinen…

 Riksun ryminä 26.-27.7.

Lauantaina Hyvinkään radalla ajettiin EVK sarjan osakilpailu. Sarjaan en osallistu, mutta kilpailuun lähdin 240 Morella/Betomik Volvolla ajelemaan naisten EVK-luokkaan. Kaikki meni oikeastaan niin pipariksi kuin vain mennä voi. Heti ensimmäisessä alkuerälähdössä missasin lähtökiihdytyksessä kakkosen ja jäin kärkikahinoiden ulkopuolelle, sijoituin lähdössä neljänneksi, mikä tarkoitti keräilyeriin joutumista.

Keräilyerien lähdössä kävi sama juttu, taas kakkonen tuuttasi varattua lähtösuoralla, mutta sain sinniteltyä silti lähdön toiseksi ja jatkopaikka tuli välieriin.

Välierissä sitten tie kävi kapeaksi ajettaessa rintarinnan toisen auton kanssa ja Volvo ajautui radan reunassa olevaan hiekkakasaan ja sitten mentiin kaksi kertaa katon kautta ympäri. Kaato oli pehmoinen ja vaurioita tuli vain autoon, mutta aiheuttihan se remonttia, jotta auton omistaja pääsi sillä vielä sunnuntaina itse ajamaan.

Sunnuntaille vaihtui sitten auto, edelleen Volvo, mutta 460 takatuuppari. Ensimmäisessä alkuerälähdössä heti selkeään johtoon, kunnes kaasu hirtti kiinni. Moottorissa kun ei ole rajoitinta, niin lähtö piti jättää kesken, jotta moottori ei kävisi ylikierroksilla.

Taas siis haettiin vauhtia keräilyerien kautta. Keräilyerä oli helppo juttu tällä kertaa, kärkipaikalla kruisailin maisemia katsellen ja auton säästellen maaliin ja semifinaaleihin. Semifinaalilähtö oli yhtä helppo, vielä ei tarvinnut kuin ajaa rata läpi ja lähtövoitto oli plakkarissa.

A-Finaalissa sain sitten koko kisan huonoimman lähdön ja jäin kolmanneksi. Yksi auto edestä piiputti ja nousin toiseksi. Enää olisi yksi auto ohitettavana. Ja voin sanoa, että yritin kyllä. Meni vähän välillä jo yliyrittämiseksi, auto lähti jo kerran aikalailla lapasesta, kun yritin pääsuoran päässä kovavauhtisessa paikassa ulkoa ohi ja sen jälkeen tulee pitkä suora missä on pieniä hyppyreitä. Hetken aikaa arvottiin, että mihin suuntaan lähdetään ja hyvin alkanut ohitusyritys tuli sössittyä sitten siinä. A-Finaalissa todella piti ajaa ja siinä tuli jo kunnolla hiki ja puuskutus. Tällä kertaa Ruhasen Heidi vaan oli nopeampi ja kisasta siis tuloksena kakkossija! Tämä kisa oli samalla myös Etelä-Suomen aluemestaruuskisa ja Heidi on eri alueelta, joten oman alueen mestaruusmitali kuitenkin tuli kotiin!

Kuvat ja teksti: Noora Saarinen

Noora1

Mairea ilme….syystäkin 🙂

Noora4

Jos on numero 96, niin on kai sama, kuinkapäin autoa pitää…

Noora3

Nooran jäljiltä pitää olla pesu ja silitys…:)

Noora2

Jos on erilainen numero, pysyy autokin oikein päin 🙂