Jannen uudet tuulet…

JANNE LINDBERG JA VOLKSWAGEN HISTORIC RALLY TEAM

Suomi Cupissa luokan 5 pistejohdossa talven osakisojen jälkeen oleva Janne Lindberg lähtee himpun verran tyytyväisemmällä mielellä viikonlopun Riihimäen kisaan. Tervakoskelaisen rallitiimi on nyt tehtaan luvalla virallisesti Volkswagen Historic Rally Team. Tervakoskelaisella Janne Lindbergilla on pitkä historia Volkswagenin kanssa. Oman kilpailemisen ohella Lindbergilla on useampia Volkswagen-merkkisiä autoja, joilla hän itse mutta muutkin kilpailevat aktiivisesti. ”Oon nyt sitten ihan virallisesti VW-tiimin miehiä, suorastaan tallikuljettaja”, iloitsee Lindberg huumorimielellä ns. kieli poskessa. ”Vakavasti puhuen, on hienoa, että saatiin lupa käyttää nimeä, jolla on rallimaailmassa hieno kaiku ja jolla on saavutettu menestystä vuosien ajan.” 

Lindberg oli kalustoaan katsellessaan miettinyt, että voisi perustaa oikean rallitiimin, kun autoja on ”siunaantunut” useampia. Lindberg ja kartanlukijana toimiva Kai Tarkiainen ajavat Ralli SM -sarjan yhteydessä Suomi Cupia kit-Golfilla. Lindbergin toinen ”ykköskoppainen” Golf on mukana SM-sarjan puolella. ”Toimintaa Volkkareilla alkaa olla sen verran, että mielestämme tiimin nimessä pitäisi myös Volkswagen olla näkyvästi. Päätettiin kysyä lupaa tehtaan moottoriurheilupuolelta”, kertaa Lindberg idean syntymistä.

Lindbergin toimintaa ja työtä Volkswageneiden kanssa vuosien varrella arvostetaan. Historic-ralleissa nähdyt VW Golfit on hienosti rakennettuja ja niitä yleisesti pidetään jopa parhaina mitä Suomessa on, vähintäänkin parhaana Volkkarina. ”Meidän päämekaanikkomme Harri Ruokonen on ihan kellontarkka jätkä näissä asioissa”, kehaisee Tarkiainen, joka on istunut Lindbergin kyydissä reilun vuoden verran. Työn arvostuksesta kertonee sekin, ettei VW:n moottoriurheilupuolen johtajalla Sven Smeedsillä ollut mitään asiaa vastaan. Saksan päästä oltiin vielä yhteydessä Suomen maahantuojaan, ja kun asia oli heillekin ok, Lindbergin tiimin nimi Volkswagen Historic Rally otettiin käyttöön. Ilmoittajalisenssit ja muut tarvittavat paperit on hoidettu kuntoon ja tiimi tekee ensiesiintymisensä Riihimäen SM-rallissa.

Lindberg ei ollut mukana sarjan ensimmäisessä osakisassa Rovaniemellä. Mikkelistä pari Lindberg–Tarkiainen nappasivat kolmanneksi korkeimmat cup-pisteet ja Nilsiästä tuli luokkavoitto. Hyvinkääläinen Ilmo Lario on parin pisteen päässä kakkosena ja tammisaarelainen Edgar Virtanen neljän pisteen päässä kärjestä. Loppupisteisiin lasketaan kuudesta viiden parhaan kisan pisteet.

Teksti:Kikka Kuosmanen