Itkonen Racingin ajatuksia….

Kauden viimeinen SM Pirelli ralli ajettiin viime viikonloppuna. Kilpailussa ajettiin 9 haastavaa ek:ta, yhteensä n.150 ek-km. Tiet olivat todella mahtavia ja vauhdikkaita vanhoja Jyväskylän pätkiä.

Kilpailu käynnistyi perjantaina Teivon raviradalla ajetulla yleisö ek:lla ja sen jälkeen oli vuorossa Pengonpohjan ek. Pengonpohjassa jäimme kärjelle paljon, kuskin ajo sumussa oli varovaista. Sijoituksemme luokassa oli 8. yötauolle tullessa.

Lauantai aamupäivä käynnistyi huomattavasti paremmin ja ajorytmi alkoi löytyä mitä pidemmälle kilpailu eteni. Sijoituksemme vaihteli luokassa 4. – 6. lukuunottamatta ek8, joka oli legendaarinen Savon ek. Tämä kyseinen ek ajettiin myös erikoiskokeena 5, mutta ajosuunta oli toinen.

Kun Savon ek ajettiin toiseen kertaan (ek8) niin vähän ennen ajovuoroamme oli alueelle iskenyt rankkasade kuuro. Tie oli todella liukas ja niinhän siinä kävi, että kuljettajalta loppuivat ”kädet” kesken 🙂 Eräässä vasurissa auton perä lähti alta ja löysimme itsemme sisäpuolen ojasta. Katsojat auttoivat meidät takaisin tielle, mutta hävisimme siinä n. 50 sekuntia. Onneksi autoon ei tullut kuin pieniä kosmeettisia vaurioita. Tähän pikku ulosajoomme loppui myös takaa-ajomme viimeisestä palkintosijasta. Olimme onnistuneet kaventamaan eroa neljäntenä ajaneeseen Kimmo Lindeniin ek5-ek7 34s ja ennen ek8 eroa oli enää 5s. Mutta ulosajomme myötä ek8 jälkeen eroa oli yli minuutti. Sijoituksemme maalissa oli siis luokan 5.

Kausi 2015 alkaa olla osaltamme paketissa. Nyt vedetään hetki henkeä ja aloitetaan suunnittelemaan ensi kautta. Tällä kaudella oli tarkoitus ajella sen verran kilpailuja, että saadaan uudella autolla kilometrejä alle, säädettyä auto mieluisaksi ja mahdolliset lastentaudit autosta pois.

Tässä vaiheessa täytyy kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, huoltoporukkaa, kotijoukkoja ja kaikkia, jotka ovat olleet hengessä mukana, että olette mahdollistaneet tämän. Onnittelut myös kaikille SM:n mitalisteille!

Ps. ensi kaudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta ainakin majoitus on varattu Rovaniemeltä 24. – 31.1.2016

Teksti: Petri Itkonen  Kuva: Marko Kyöstilä

Itkonen rellu