FTCC/Rata-SM Alastaro 23-24.09

Locost-luokka vieraili ”isojen poikien” hiekkalaatikolla Alastaron moottoriradalla kesäisissä olosuhteissa. Kilpailijoita oli yli 90 autokuntaa eri luokissa: V1600, Formula Ford, BMW-merkkiluokka, Porsche GT3 ja V8 Thunder autoja ja tietysti Locost-luokka.

Perjantain vapaissa harjoituksissa ajoimme muutaman kierroksen kostealla ja liukkaalla radalla. Koska Ilmatieteenlaitos ennusti viikonlopuksi jopa +20C lämpöä ja pilvetöntä taivasta, (joka ennuste kylla toteutukin), emme katsoneet tarpeelliseksi uhrata märänkelin säätöihin aikaa.

Lauantai alkoi tutusti aika-ajolla, joka osaltamme jäi kesken 2. kierroksella. Pikku pyörähdys (360°)  5.vaihteella ajettavassa mutkassa rikkoi moottoria sen verran, ettei se enää pyörinyt starttimoottorin avulla. Onneksi aika-ajon ja kilpailulähdön välissä oli muutama tunti aikaa, joten vaurioiden korjaus onnistui ja kilpailuun pääsimme ehjällä autolla.

1.kilpailun tulos 8.sija aliohjautuvalla autolla oli max. suoritus 10 lähtijän joukossa.  2.kilpailu alkoi ensimmäistä paremmin: alkukierrokset sijalla 6 ja sitten pikku lipeäminen ja lopputuloksissa oltiin paikalla 7.    

Auto oli ehjänä kilpailun jälkeen, joten sitä ei tarvitse rakentaa tulevan talven aikana kokonaan uusiksi vaan voimme keskittyä  n. 15 kg laihduttamisen (autossa 🙂 ) ja puuttuvien hevosvoimien etsimiseen.

Kilpailuterveisin #742 Tapio Koskela & Petri Koskela

 

Köyhän talon porsaat …ei kun Bemarit peräkkäin 🙂

GT-luokkien lähtö

 

 

Nämä eivät ajaneet reittiä pitkin…. ja ovat enemmänki HICOST tasoa kuin LOCOST 😀

V8:t telttailee…

Renault ei ole ihan vakio Clio 😀

Kaikenlaista irtosälää ne laittaa tehtaalla noiden laitteiden sisään 🙂