Ei ollut kalustotuuria Välilän Tuomaksella Teijo Talot Rallissa…

Keskeytys tuomisina Salosta

Kauden kolmas RSJM-kilpailu ajettiin Salon, Perniön ja Tammisaaren haastavilla mutta hienoilla teillä. TerUA:n Tuomas Välilä starttasi kilpailuun parinaan RiiUA:n Mikko Kukkonen. Kalustona tuttu Suzuki Swift.

Aiemmat kaksi RSJM-kisaa olivat sujuneet hyvin, sillä taskussa oli toinen ja kolmas sija omassa luokassaan. Näistä sijoituksista oli kertynyt sarjapisteitä 26 kappaletta ja ne oikeuttivat jaettuun seitsemänteen sijaan.

Kilpailu starttasi sateisessa säässä ja ensimmäisellä erikoiskokeella vettä tulikin runsaasti. Tämä ei ajosuoritukseen kuitenkaan vaikuttanut ja EK 1:ltä taskussa oli luokan kolmas sija. Toiselle erikoiskokeellelähdettäessä sade oli tauonnut ja keli alkoi selkiytyä.

EK 2 oli isoa ja vaihtelevaa tietä, sieltä napsahti luokan viides sija. Kahden erikoiskokeen jälkeen eroa kärkeen oli 20,2 sekuntia ja sijoitus luokan kolmantena.

Viimeinen erikoiskoe ennen huoltoa oli luonteeltaan samanlaista kuin kaksi ensimmäistä. Ajorytmi alkoi löytyä ja tuloksena luokan toiseksi nopein aika, 3,3 sekuntia pohjista. Tauolle tultaessa oli sijoitus luokan toinen ja eroa kärkeen 17,1 sekuntia.

Harmittavasti kilpailu päättyi erikoiskokeelle numero neljä, kun Suzukin vetoakseli katkesi lähdössä. Tähän asti kilpailu oli sujunut hyvin ja menohaluja olisi ollut haastaa kärki tosissaan.

Teksti: Joonas Välilä