Black Rocketin reittijohtajan terveisiä…

 

 

Black Rocket Ralli toukokuussa

 

 

 

Lumet sulavat kovaa vauhtia ja soratiet kuivuvat pikkuhiljaa. On aika aloittaa ralliautoilussakin kesäkausi. Janakkalassa BR-Rallia on ajettu toukokuussa vuodesta 2006 alkaen ja kokemukset ovat olleet hyviä. Myös kiinnostus rallia kohtaan on ollut kiitettävää, ilmoittautuneita on ollut vuosittain 201-358. Tervakosken UA:n isännöimä ralli ajetaan tänä keväänä normaalista pienoisrallista poiketen. 4:n EK:n ralli ajetaan yhtä perus-EK:ta hyväksi käyttäen, ensin ajetaan kahdesti toiseen suuntaan ja sitten hiukan muunnetusti kahdesti toisin päin. Keskitetyllä huoltoalueella käydään joka EK:n jälkeen ja suunnanvaihdon yhteydessä on myös kokoomatauko. Tämän kaltainen ratkaisu syntyi viime syksynä kun kävi selväksi, ettei normi pienoisrallia järjestetä.

Katsastus suoritetaan kilpailukeskuksen alueella, Sotkalinnan tanssilavan P-alueella. Kilpa-autot pysyvät omilla paikoillaan ja katsastajat kiertävät aikataulun mukaisesti autolta toiselle. Kilpailuluokkia on vain kolme, yleinen, A- ja B-juniorit. Mukaan pääsee tällä kerralla ainoastaan kaksivetoisilla ”soranheittimillä”. Mukaan ralliin otetaan enintään 60 autokuntaa ja toiveissa on, että kaikkiin kolmeen luokkaan saataisiin tasapuolisesti 20 autoa. Säännöt kyllä sallivat muunlaisenkin ratkaisunkin.

 

Keskipinta Oy haluaa jatkaa kilpailun tukemista ja rallin nimi säilyy jo tutuksi tulleena Black Rocketina, joka on kaikille tuttu rallirengasmerkki. Ralli on keskitetty Sotkalinnan alueelle, ainoastaan traileriparkki ja tankkaus ovat Rengon keskustassa. Tervetuloa mukaan kesärallikauden avajaisiin.

 

Rauno Vuorinen